نهال آلو بخارا یکی از ارقام آلو است که مبداء آن بخار بوده و شکل میوه گرد و کمی کشیده و رنگ آن بنفش سیر است. طعم میوه آلو بخارا ملس و نسج بوده و به نسبت نرم و آبدار است. رنگ گوشت این میوه سبز حنایی و هسته به کوشت میوه کمی می چسبد.
برگهای درخت آلو بخارا به شکل بیضی و به صورت یک در میان و به طول 4 الی 6 سانتی متر است و گل های آن به صورت دسته هایی مانند آلبالو و به رنگ سفید میباشند. درخت آلو بخارا شاخه های مایل به زاویه ی تقریباً باز دار و هرچه فواصل کاشت آن کمتر باشد ارتفاع آن بیشتر میشود.
میوه نهال آلو بخارا که نوع مصرف آن نیز هم برای تازه خوری و هم برای خشکباری و کمپوت سازی است در اواخر شهریور ماه به بازار ارائه شده و دارای خاصیت انباری بسیار خوبی است. عمر اقتصادی درخت آلو بخارا بسیار مناسب بوده و چیزی در حدود 20 الی 22 سال می باشد.
نهال آلو بخارا بیشتر مناسب هوای سردسیر است و تحمل مناطق گرمسیری را ندارد. این نهال در زمستان از مقاومت سرمایی خوبی برخوردار بوده و میتواند تا دمای 25 الی 35 درجه سانتی گراد زیر صفر را تحمل کند. فواصل کاشت آلو بخارا بصورت استاندارد 3متر در 4 متر میباشد.
رقم آلو بخارا بعد از کاشت در شرایط مساعد در سال دوم شروع به میوهدهی نموده و از سال چهارم بصورت اقتصادی باردهی میکند. آبیاری نهال آلو بخارا بصورت هفتگی بوده و تقریبا 10 لیتر آب جهت آبیاری هر نهال مورد نیاز است. میوه آلو بخارا دارای خاصیت ماندگاری بالایی بر روی درخت است.
مشخصات نهال آلو بخارا
- مناسب خشکباری و تازه خوری
- ماندگاری خوب روی درخت
- تحمل سرما: 25 الی 35 درجه
- میزان آبیاری: 10 لیتر در هفته
- فواصل کاشت نهال: 3 در 4 متر
- عمر اقتصادی: 25 سال
بدون دیدگاه