نهال فندق محلی بومی اروپا، آسیای صغیر و قفقاز است که کشت آن از زمان های بسیار قدیم در ایران نیز متداول بوده و درختچه ای به ارتفاع ۱/۵ متر میباشد که در شرایط آب و هوایی مساعد و خاک بسیار حاصل خیز به ارتفاع ۶ تا ۷ متر نیز میرسد.
فندق از درختان میوه مناطق معتدل گرم بشمار میرود زیرا به طور کلی به سرماهای شدید زمستان مقاوم نمی باشد. البته نیاز سرمایی نهال فندق نیز تا حدودی زیاد بوده و این رقم مانند سیب به 800 الی 1700 ساعت دمای زیر 7 درجه سانتی گراد در فصل زمستان نیاز دارد.
درخت فندق درخت سرسختی است و در شرایط ناسازگار میتواند زنده بماند. خاک های لومی با حداققل 2 تا 3 متر عمق و با زهکشی خوب و همچنین PH بین 5/5 تا 7/5 بسیار مناسب بوده و در شرایط آفتابی کامل یا نیمه سایه، نهال فندق میتواند بسیار بزرگ و تنومند شود.
باغداران عزیز توجه داشته باشند که نهال فندق گیاهی خود ناسازگار بوده و لذا برای گرده افشانی مطلوب بهتر است 10 الی 12 درصد از درختان فندق از ارقام گرده دهنده باشند. فواصل کاشت نهال فندق در باغات 4 متر در 4 متر بوده و میزان نیاز آبی آن در هر هکتار حدود 10000 متر مکعب است که از طریق بارندگی و آبیاری تکمیلی تامین می گردد.
مشخصات نهال فندق محلی
- رقم تجاری و پر محصول
- مناسب خشکباری
- تحمل سرمای زمستانی: تا منفی 10 درجه
- نیاز سرمایی: 800 الی 1700 ساعت
- فواصل کاشت: 4 در 4 متر
- نیاز آبی سالانه: 10000 متر مکعب در هکتار
بدون دیدگاه