نهال شفتالو (هلو وحشی) دارای پوست کرک دار است و گل های درخان هلو دو تا دو تا یا تک تک کنار هم می رویند. گلهای درخت هلو بسیار زیبا و صورتی رنگ هستند. درخت هلو را اصلا متعلق به مناطق معتدل و گرم چین می دانند. اکثر ارقام هلو امروزه پرورش داده می شوند. شاخه های درخت هلو به سه دسته تقسیم می شوند : ساده، مرکب و کاذب.
ساده: این شاخه ها فقط جوانه های رویشی دارند.
مرکب: این شاخه ها دارای جوانه های رویشی و زایشی است.
کاذب: جوانه های نوک شاخه بارور نیستند به این تکه شاخه یا جوانه کاذب می گویند.
فواید هلو
هلو از نظر طب قدیم ایران برای مزاج انسان سرد به شمار می رود و بهترین میوه برای افراد گرمازده می باشد. این میوه در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری های مزمن نظیر سرطان، دیابت و بیماری های قلبی و عروقی که از مهمترین علل مرگ و میر هستند موثر است. بهتر است هلو با پوست مصرف شود چون پوست آن دارای ویتامین A است.
هلو حاوی ۱۰ ویتامین مختلف است. یک عدد هلوی بزرگ ۵۷۰ واحد ویتامین A در خود دارد که برای سلامت بینایی بسیار مهم است، و۱۱.۶ میلیگرم ویتامین C، که آنتیاکسیدان و سازنده بافتهاست. میزان کمتری ویتامین K و E دارد که حدود ۶ درصد ارزش روزانه را برحسب رژیمغذایی ۲۰۰۰ کالری، تامین میکند. ویتامین E یک آنتیاکسیدان دیگر است، درحالیکه ویتامین K برای توانایی لحته شدن خون در بدن بسیار مهم است. همچنین منبع خوبی از تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، نیاسین، فولات و اسید پانتوتنیک میباشد.
دم کرده برگ یا گل هلو برای رفع سیاه سرفه استفاده می شود.
جوشانده گل هلو کرم معده و کرم کدو را دفع می کند.
جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر و ضد کرم دارد.
میوه و برگه خیس شده آن ها، اثر ملین بسیار خوبی برای رفع یبوست دارد.
مغزه هسته هلو مسهل، تصفیه کننده خون و برای رماتیسم مفید است.
نهال شفتالو رقم تجاری نیست . زمان رسیدن اواخر تابستان . زود بازده و پربار . دارای خواص درمانی . مناسب جهت خشکبار .
بدون دیدگاه