نهال زردآلو تبرزه به علت میوه ی خاص و قرمز رنگش به نهال زردآلوی تبرزه قرمز نیز معروف است. به علت پر بازده بودن و کیفیت بالای محصول همواره مورد توجه باغداران قرار گرفته است. از میوه های این نهال بیشتر در خشکبار استفاده میشود. حتما قبل از کاشت هر نهالی در باغ خود از شرایط مورد نیاز برای رشد نهال همچنین وضعیت آب و هوایی و خاکی منطقه ی خود اطلاع حاصل کنید تا بهترین نهال را برای کاشت در باغ خود بیابید.

نهال زردآلو تبرزه

کشور سازنده :

نهال زردآلوی تبرزه یکی از ارقام بومی کشور ایران است. این رقم به علت کیفیت بالا و محصول دهی بسیار مطلوب به سراسر دنیا ارسال شد.

پایه :

بهترین پایه برای نهال زردآلوی تبرزه، استفاده از پایه بادام و هلو است. درمواردی نیز از پایه ی زردآلوی تلخ – آلوچه ی وحشی استفاده میشود.

خصوصیات نهال زردآلو تبرزه :

این نهال در آب و هوای معتدل و گرم بهتر از مناطق سرد رشد میکند. اما رقم نهال زردآلوی تبرزه در مقابل سرما نیز مقاومت بسیار خوبی از خود نشان میدهد. اگر باغ شما در منطقه با آب و هوای سرد قرار دارد، این نهال را باید در مقابل نور مستقیم خورشید بکارید.

نهال های این رقم خیلی زود رشد میکنند و شاخه و برگ های اضافی کمتری دارند. ساختار درخت مستحکم و با قدرت و محصول تولیدی آن بسیار با کیفیت است.

فاصله کاشت نهال زردآلو تبرزه :

فاصله ی کاشت استاندارد درختان یکی از مهم ترین مواردی است که در هنگام کاشت نهال باید به آن توجه شود. برای هر درخت بسته به میزان گستردگی ریشه در خاک و شاخه ها، باید فاصله ی مشخصی از سایر درختان در نظر گرفت. همانطور که گفته شد نهال زردآلوی تبرزه نیاز دارد تا در تماس مستقیم با نور خورشید قرار بگیرد. به این ترتیب در زمان بلوغ و رشد درخت نیز باید از این قانون پیروی کرد. تحقیقات نشان داده است که برای رشد بهتر درخت زردآلوی تبرزه و محصول دهی مطلوب، لازم است تا در هنگام کاشت، نهال ها را به فاصله ی ۵ در ۴ متر مربع از یکدیگر بکارید. اگر زمین یا باغ شما در سطح شیب دار واقع شده است به علت جذب نور خورشید بهتر میتوانید فواصل کاشت را کمی کاهش دهید.

شکل میوه :

نهال زردآلو تبرزه دارای میوه های متوسط و گرد به رنگ قرمز کمرنگ و با گوشته ای زرد رنگ است. زمانی که میوه کاملا میرسد رنگ میوه قرمز تیره میشود. درون میوه یک هسته ی چوبی شبیه به بادام قرار دارد که با شکستن آن به مغز غیر خوراکی میوه میرسیم. میوه های این رقم برای مصرف به صورت تازه و یا خشک شده در آجیل بسیار مناسب است.

حداکثر ارتفاع درخت :

درخت زردآلوی تبرزه در دوران بلوغ قادر است بین ۳ تا ۴ متر رشد کند. باغداران حرفه ای معمولا با برخی از روش های هرس و فرم دهی، ارتفاع درخت را تا حدود زیادی کنترل میکنند.

به علت سهولت در نگهداری و برداشت محصول، معمولا توصیه میشود ارتفاع درخت را کنترل کنید.

نیاز سرمایی :

نهال زردآلو تبرزه برای رشد بهتر و افزایش محصول دهی باید بین ۳۰۰ تا ۹۰۰ ساعت در شرایط دمایی کمتر از ۷ درجه سانتیگراد نگهداری شود. این موضوع به افزایش تحمل سرمایی درخت و افزایش محصول دهی آن کمک شایانی میکند. پس از گذراندن این دوره این نهال میتواند بازه ی دمای ۲۰- الی۲۵ درجه را تحمل کند.

عمر اقتصادی :

درخت زردآلوی تبرزه تا ۴۰ سال به محصول دهی با کیفیت ادامه میدهد. پس از گذشت این زمان رفته رفته کیفیت و حجم محصول آن کاهش میابد و درخت به کهولت سن میرسد.

وزن میوه :

میوه ی زردآلوی تبرزه در حدود ۱۰ گرم وزن دارد. این رقم در بین سایر زردآلوها کمی کوچکتر است.

ارتفاع از سطح دریا :

نهال زردآلوی تبرزه قادر است در تمامی شرایط آب و هوایی به خوبی رشد کند به همین دلیل محدودیتی برای ارتفاع کاشت نهال از سطح دریا وجود ندارد.

مقاومت در برابر افات :

این درخت میتواند مقاومت بسیار خوبی در برابر آفات از خود نشان دهد. اما در نگهداری درخت باید توجه کنید که درخت زخمی نشود. زخم روی درخت یک محل مناسب برای تجمع آفات است.

حداکثر عملکرد میوه در هکتار :

هر هکتار درخت زردآلوی تبزره در شرایط اقلیمی کشورمان قادر است سالیانه به طور میانگین ۵ تن باردهی داشته باشد.

شروع محصول دهی :

این نهال بسیار سریع شروع به محصول دهی میکند. و محصول قابل عرضه به بازار را در سال های سوم و چهارم به بعد تولید میکند. البته شرایط نگهداری مناسب بسیار در محصول دهی درخت تاثیرگذار است. میوه های این رقم در ماه تیر قابل برداشت هستند.

رقم گرده افشان :

این درخت خودبارور است. یعنی برای محصول دهی درخت نیازی به کاشت رقم گرده زا در باغ وجود ندارد. اما تجربه نشان داده است که کاشت رقم گرده زا در میزان باردهی درختان تاثیر مثبت دارد.

مدت ابیاری :

معمولا نهال ها در سال اول کاشت به علت توان کمتر ریشه ها برای جذب آب و مواد غذایی از خاک، باید در فواصل کوتاهتری آبیاری شوند. آبیاری درخت زردآلوی تبرزه در فصول مختلف متفاوت است. یعنی در فصول گرم و فصول رشد درخت باید میزان آبیاری بیشتر باشد. و در فصل هایی که بارندگی بیشتر است یا امکان یخبندان وجود دارد، درختان خود را کمتر آبیاری کنید. به طور متوسط درختان باید هر ۷ تا ۱۰ روز یکبار آبیاری شوند. حجم کل آبیاری سالیانه بین ۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰ متر مکعب است که بسته به میزان بارندگی تعیین میشود.

توجه داشته باشید که ریشه ی درختان هرگز نباید دارای رطوبت دائمی باشد. این موضوع باعث فلج شدن ریشه و کاهش محصول و در موارد شدیدتر حتی به مرگ درخت منجر شود.

یکی از بهترین روش های آبیاری استفاده از روش آبیاری تحت فشار بابلر است. هرگز درختان زردآلوی تبرزه را به روش کرت بندی آبیاری نکنید. چرا که باعث خفگی ریشه شده و همچنین تمام مستقیم طوقه ی درخت با آب میتواند درخت را بیمار کند.

زمان گلدهی :

درخت زردآلوی تبرزه متوسط گل است. گلهای این رقم معمولا در اوایل فصل بهار (اوایل فروردین) شکوفه میزنند.

نتیجه گیری :

نهال زردآلو تبرزه قرمز یکی از بهترین نهال ها برای کاشت در اکثر مناطق و سازگار با بیشتر شرایط آب و هوایی است. این نهال بسیار سریع رشد میکند و به سرعت به بار مینشیند. به همین دلیل بازگشت سرمایه و سوددهی بالایی دارد. نهال زردآلوی تبرزه به علت میوه های خاص و قرمز رنگش مورد توجه خریداران قرار گرفته است. میوه ی این رقم بسیار شیرین و و با گوشته ی ترد و خوشمزه است.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    09120454526